Private Residence – West Vancouver, B.C.

A fabulous new residence situated on a sloped grade with windows facing the inlet waters. The property had an existing building, but this was demolished and a new residence was built. The lighting design needed to be co-ordinated with the architect and interior designer and needed to accommodate the many needs of the client. ScenesContinue Reading

School District # 48 – Howe Sound

The existing schools throughout this district needed to have the lighting up-graded to newer technologies. I was hired and worked for several years to improve the lighting systems in all of the schools within the district. I completed a study, report and recommendations that provided a quality report on all schools in a format thatContinue Reading

Fraser Glass Existing Lighting Review, Study and Report – Surrey, B.C.

This small glass shop was having difficulty with their existing lighting system and wanted an idea of what the problems were. I was hired to review the existing lighting system and then provide recommendations for improvement. This existing lighting system is very typical of many systems that are left to grow old with poor orContinue Reading

PetroCan Rail Car Loading – Exterior Lighting, Burnaby, B.C.

This facility loads petroleum products into rail cars and needed a new lighting system to accommodate this need during “non-daylight” hours. The facility area is classed as hazardous, so a more detailed thought process was required to solve this need. Existing platforms between the train tracks provided the working space along with small hazardous electricalContinue Reading

Surrey Courthouse Exterior Staff Parking Lot Lighting Up-Grade

The existing exterior lighting for this parking area was old with old lighting technology. The lighted environment did not leave the Staff feeling safe during “non-daylight” hours. A study was completed during both the daytime and the nighttime to determine what could be done to improve the lighting system. Lighting levels were recorded. The reportContinue Reading

E.V. Logistics 300,000 square foot Refrigerated Warehouse, Langley, B.C.

This new industrial food warehouse facility operates 24 hours per day 7 days per week. This warehouse had many refrigerated isles measuring 12 feet wide x 287 feet long and 35 feet high. In order to provide the optimum lighting system along with the most energy efficient lighting system for this facility, 5 different lightingContinue Reading

BDL 450,000 square foot Warehouse, Port Coquitlam, B.C.

This new industrial warehouse facility operates 24 hours per day 7 days a week. This space was wide open almost measuring in a square. This interior space also included an 80,000 square foot cooler within the warehouse space. 4 lighting systems were analyzed before the design was selected. 400watt metal halide pulse start high-bay luminairesContinue Reading

Flynn Canada Manufacturing, Surrey, B.C.

This new industrial manufacturing facility manufactures and assembles aluminum window products. The lighting system installed utilized a T5HO fluorescent high-bay lighting product. The efficient technology provided a quality lighting system for the floor and workbench assembly areas. This very busy industrial environment has heavy machining equipment with personnel and forklifts working in the space. SafetyContinue Reading

Rimex Manufacturing Expansion, Agassiz, B.C.

This very busy industrial plant has been expanding for the last 10 to 15 years. Keeping up with the latest lighting technologies has been difficult, but the latest expansion utilized T5HO high-bay fluorescent with amazing results. It impressed the Owners and they set out to re-fit the balance of the facility with the T5HO fluorescentContinue Reading

Squamish Municipal Hall Lighting Up-Grade, Squamish, B.C.

The budget of this project was very low and the lighting up-grade included retrofitting the existing lighting products. The existing T12 fluorescent lighting was replaced with newer technology using T8 fluorescent lamps along with electronic ballasts. The locations of the existing lighting were re-located to better accommodate building space changes made through time. The endContinue Reading